mandag 22. desember 2008

I disse juletider...

I et land, langt borte fra mors julebakst, fra snø, kulde, familie og venner er det vanskelig å få den rette julestemninga til å sige inn i frem. Men vi prøver så godt vi kan.

Vi har:
Laget pepperkaker (hjelp fra misjonærer i Thailand måtte til)
Laget en fin julekalender
Skal på juletrehogst (inne på et kinesisk marked vell og merket)
Har noen julegaver hver
Laget julesang
Sett på julefilmer
Hørt på julemusikk
Og skal gå i kirken

Vi har mye av det vi trenger. Men mangler nok mer.
Ikke at det stopper oss i å feire Jesu fødsel. Jeg vil heller si det forsterker feiringen. Å slippe å tenke på tradisjoner har gjort til at hovedfokuset på denne tiden har blitt forsterket. Tenk at Jesus kom til verden for å befri oss fra våre synder. Det er noe å feire.

De siste ukene har vært preget av mange forskjellige opplevelser og reiser. Som både har ført til at vi virkelig har sett litt av Laos og at vi har fått i oss norsk brunost og komler. Her er en av opplevelsene:

Tur til en landsby
Det var en dag for noen uker siden at to nordmenn ble invitert til å være med på en 3 timers lang, hompete og svingete vei til en landsby som kunne gi dem et skikkelig bilde av “det virkelige Laos”. Og det skulle det vise seg at de fikk hva de ble lovet. Sammen med 10 andre ivrige deltagere - deriblant 4 ekstra nordmenn - gikk turen fra kirken klokken 7. Nei klokken 8, nei 9. Åja, det skulle vise seg å bli klokken 09.30. Da turen virkelig startet. (Et lite bilde av laotisk kultur)
Turen opp var fin, med god utsikt til nærmeste støvbelagte busk, som av og til bøyde seg og viste det fantastiske landskapet Laos har å by på.
Vell fremme i landsbyen var det lagt til fest for de 6 besøkende nordmennene. En gris ble slaktet og maten ble servert. Et godt måltid ble spist og hele landsbyen ble mettet. Det var kjekt for nordmennene å se hva laoterne klarte å stelle i stand. Det ble endag fullt med lek, sightseeing, bading(for de som ville) og prating. Nordmennene ble etterhvert så trøtte at de ble kjørt hjem til hotellet sitt og sportsenteret sitt. Og der ble de helt til neste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar